View Sidebar

Maria Konnikova – esikuva kirjoittajille

Maria Konnikova on yhdysyvaltalais-venäläinen kirjailija ja pokerinpelaaja. Hän on kirjoittanut enimmäkseen tietokirjallisuutta esimerkiksi psykologiaan ja sen arkipäivän sovellutuksiin liittyen. Konnikova on monella tavalla inspiroiva esimerkki monille kirjoittajille, sillä hänen kirjansa ovat todella menestyneitä ja luettuja, mutta hän on menestynyt tämän lisäksi monilla muillakin eri osa-alueilla. Konnikova on kirjailijan uransa ohella nimittäin menestynyt pokerinpelaaja, joka kiinnostui pokerista luettuaan John von Neumannin kirjan peliteoriasta. Konnikova näyttää esimerkkiä monille kirjoittamisesta pitäville ja kirjailijan urasta haaveileville, sillä hän on osannut jakaa aikaansa niin, että hän ehtii kiireisen ja menestyksekkään kirjoittamistyönsä lisäksi perehtyä muihinkin asioihin. Konnikova kiinnostui pokerista peliteorian kautta, joten hänellä on pelaamiseen selkeä teoreettinen ja älyllinen lähtökohta, mikä kertoo siitä, miten erinomaisesti hän on pystynyt yhdistämään kirjoittamiseen muitakin asioita, mikä on varmasti hyväksi aivan kaikille kirjoittamisesta haaveileville ja tuleville menestyneille kirjailijoille.

Näin pelaat pokeria

Jos haluat olla kuten Konnikova, sinäkin voit helposti alkaa pelata pokeria kirjoitustyösi ohessa. Nykyään pokerin pelaaminen on helppoa, sillä esimerkiksi internetissä on lukuisia erilaisia pokerisivustoja, jotka mahdollistavat pokerin pelaamisen helposti ja kätevästi kotikoneellasi tai mobiililaitteellasi missä ikinä sitten oletkin. Pokerin pelaamisen aloittaminen näillä sivustoilla on todella helppoa, ja usein sinun tarvitsee vain tehdä pieni talletus näiden sivustojen pelitilille, jotta voit aloittaa pelaamisen ja alkaa voittaa rahaa pokeripelien avulla. Netissä olevat erilaiset pelisivustot tarjoavat toinen toistaan jännittävämpiä pokeripelejä, joissa on esimerkiksi erilaisia teemoja ja muita vaihtelevia ominaisuuksia, joten kirjoitustyön ohessa on kätevää etsiä netistä sellainen pokeripeli, joka ruokkii juuri sinun mielikuvitustasi ja auttaa sinua kirjoittamaan, joten pelaamalla pokeria voit myös helposti kehittää itseäsi kirjoittajana.

poker game black background

Näin pokeri toimi

Pokeri on suhteellisen yksinkertainen ja helppo peli, jossa alkuun päästäkseen on kuitenkin hyvä ymmärtää joitakin perustietoja siitä, kuinka pokeri toimii. Useimmat pokeripelit toimivat tavallisella 52 kortin korttipakalla, jota sovelletaan lukuisin erilaisin tavoin erilaisissa pokeritraditioissa ja tavallisimmissa pokeripeleissä. Vaikka pelejä onkin olemassa erittäin laaja kirjo, on hyvä olla selvillä pokerin yleisimmistä ja tavallisimmista säännöistä ennen kuin ryhtyy pelaamaan pokeripelejä esimerkiksi netin erilaisilla pokerisivustoilla.

Pokeripelissä kortteja jaetaan peliin osallistuvien pelaajien kesken, ja heidän saamansa kortit muodostavat erilaisia arvoja. Siten pokerissa on mahdollista koota itselleen korteista esimerkiksi neljä samaa, täyskäsi tai kaksi paria. Nämä tarkoittavat erilaisia korttien yhdistelmiä, joilla kaikilla on jonkinlainen valmiiksi määritelty arvo. Pelaajien tehtävä on yrittää hankkia kortit, joiden arvo on mahdollisimman suuri, ja suurempi kuin muilla samaan peliin osallistuvilla pelaajilla. Se, joka onnistuu tässä, on luonnollisesti pelin voittaja. Erilaiset korttiyhdistelmät tuottavat erilaisia pisteitä, ja on pelistä kiinni, miten näitä pisteitä jaetaan ja miten ne vaikuttavat pelin voittajaan.